Konopie i marihuana w kuchni

Pierwsza Polska książka kucharska
z przepisami wykorzystującymi konopie siewne i marihuanę!
Książka już jest dostępna w sprzedaży
Cena detaliczna książki to 75 zł

Książka zawiera 60 przepisów, w tym 30 na dania z konopiami siewnymi i 30 z konopiami indyjskimi (marihuaną). Są to zarówno przepisy na produkty bazowe i domowe ekstrakty z konopi jak i receptury wykorzystujące je jako składniki dań. Oprócz przepisów książka zawiera informacje teoretyczne dotyczące właściwości konopi i ich wpływu na ludzki organizm.

To podręcznik zarówno dla amatorów jak i pasjonatów konopi i zdrowego stylu życia. Wprowadza czytelnika w świat tej wyjątkowej rośliny wyjaśniając podstawowe różnice między konopiami siewnymi oraz indyjskimi, odkrywając przed nim ogromny potencjał ich wykorzystania, w końcu, prezentując mnogość zastosowań kulinarnych różnych części rośliny. W związku z tym jest to odpowiednia pozycja zarówno dla pacjentów medycznej marihuany jak i użytkowników rekreacyjnych.

Autor: Małgorzata Szakuła
Wydawnictwo: Santa Herba