Certyfikowane szkolenie

Konopie w dietetyce

Poziom kursu: ŚREDNIOZAAWANSOWANY

Cena kursu: 399 złotych brutto

Jako absolwent kursu zdobędziesz komplementarną wiedzę z zakresu zastosowania konopi w diecie. Podczas nauki dowiesz się o rodzajach, indeksie glikemicznym oraz wartościach odżywczych produktów konopnych. Omówiony zostanie sektor żywności funkcjonalnej, zarówno w profilaktyce, jak i terapii. Ponadto przedstawimy Ci alternatywne modele żywieniowe wraz z gotowymi, prostymi przepisami. Kurs umożliwi przygotowanie planu diety oraz wdrożenie surowców pozyskanych z roślin konopi zarówno w menu indywidualnym, jak i profesjonalnej gastronomii.

Zarejestruj się na platformie, aby sprawdzić szczegóły i kupić kurs
Moduły kursu:
  • Rodzaje produktów żywnościowych z konopi
  • Charakterystyki produktów żywnościowych z konopi
  • Wartości odżywcze i indeks glikemiczny wybranych produktów
  • Terapeutyczne działanie żywności konopnej
  • Alternatywne modele żywieniowe z produktami konopnymi
  • Terapeutyczna dieta na bazie produktów z konopi
  • Konopie w codziennej diecie
Podczas nauki dowiesz się:
  • Jakie są rodzaje konopnych produktów spożywczych?
  • Jaki indeks glikemiczny i wartości odżywcze mają konopne produkty odżywcze?
  • Dlaczego konopne produkty należą do grupy żywności funkcjonalnej?
  • Jak wydobyć potencjał prozdrowotny stosując konopne produkty spożywcze?
  • Jak efektywnie zastosować konopne produkty spożywcze?
  • Jakie produkty konopne znajdują zastosowanie w profesjonalnej gastronomii
Prowadzący kurs to specjaliści w dziedzinie zdrowia i eksperci terapii konopnej:
  • Małgorzata Szakuła – dietetyk, konopna entuzjastka, autorka projektu edukacyjnego “Konopie w kuchni” oraz książki “Konopie i marihuana w kuchni”. Założycielka bloga kulinarnego “Smiling spoon”, poświęconego diecie bogatej w produkty konopne.
Kurs jest dedykowany:
  • dietetykom
  • diabetologom
  • studentom kierunków dietetycznych i diabetologicznych 
  • pracownikom punktów konopnych
  • pasjonatom zdrowej diety
  • pacjentom mającym następujące problemy: otyłość, nadciśnienie, choroby układu pokarmowego, insulinooporność, nietolerancja glutenu
Wraz z dostępem do kursu otrzymasz:
  • Zestaw komplementarnej wiedzy z zakresu zastosowania i właściwości konopnych produktów spożywczych,
  • Zdrowe przepisy z zawartością konopnych produktów,
  • Certyfikat ukończenia kursu Rady Naukowej Santa Herba,
  • Możliwość odbycia kursu w wybranym przez siebie terminie, w dowolnym miejscu,
  • Nielimitowany dostęp do materiału wideo
Zdobyta wiedza umożliwi Ci:
  • Rzetelną ocenę jakości konopnych produktów spożywczych
  • Efektywne wykorzystanie konopnych produktów spożywczych
  • Sprawne zaprojektowanie diety konopnej o niskim indeksie glikemicznym
  • Zadbanie o profilaktykę diabetyczną na bazie produktów konopnych
Zarejestruj się na platformie, aby sprawdzić szczegóły i kupić kurs